Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 01.05.2024, 07:00

Сайт Голдашівської загальноосвітньої школи

Меню сайту
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 18 » Наша мова - наша доля
19:10
Наша мова - наша доля

Цьогоріч учні Голдашівської ЗОШ І-ІІ ступенів  вирішили зустріти свято української  писемності та мови по-особливому. Адже й іменинниця особлива – така співуча, солов’їна, багата і красива - Рідна Мова. Її портрети прикрасили класну кімнату, а влучні вислови, чудові  вірші, звучали з уст учнів ніби коштовні перли.
Уперше цю дату відзначили в навчальному закладі  ще 1997 році, коли з’явився президентський указ, згідно з яким в Україні було встановлено нове державне свято - День української писемності та мови.
За багато років існування цього свята у школі з’явилися певні традиції. Наприклад, щорічно до 9 листопада для учнів початкових та старших класів проводиться І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені славетного мецената Петра Яцика та 5-ий рік Міжнародний мовно- літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Григоровича Шевченка. Вшановується пам’ять Нестора-літописця, бо  вважається, що саме з нього почалася писемна українська мова. Щоб перевірити, як добре знають рідну мову учні школи, проводиться загальношкільне написання  диктанту національної єдності.

      Учні 7 класу провели усний журнал «Це відбулося в сиву давнину», на сторінках якого розповіли про витоки нашої мови, її місце серед інших слов’янських мов, висловили щирі слова любові й вдячності до неї.

Як підсумок вихованці літературного гуртка під керівництвом Федорової А.В. підготували свято «Мова – коштовний скарб народу», під час якого ознайомили учнів школи з історією розвитку української мови ,що є найбільшою коштовністю,незборимою таїною, у якій народ звеличує себе, передає з покоління в покоління досвід, культуру, життєві традиції.

А на завершення свята учні школи зачарували присутніх незвичайним  флешмобом, метою якого було якомога глибше  привернути увагу до української мови, до її краси.

Виконуючи ритмічні рухи, учні занурились в атмосферу свята,відчули гордість за рідну  мову.В  юних серцях  прокинулось почуття радості та гордості за рідне, українське!

 
Переглядів: 427 | Додав: holdashivkashkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz