Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 06.05.2024, 15:45

Сайт Голдашівської загальноосвітньої школи

Меню сайту
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Вересень » 12 » Курси – «Уроки для стійкого розвитку. Моя щаслива планета»
19:16
Курси – «Уроки для стійкого розвитку. Моя щаслива планета»

     З минулого року у Голдашівській ЗОШ І-ІІ ступенів почалися вивчатися у початкових класах курси – «Уроки для стійкого розвитку. Моя щаслива планета». Це було виважене рішення. Адже такі уроки потрібні сьогодні, як ніколи. Якою буде наша планета завтра, якою буде людина, як побудує вона стосунки зі світом, з природою, з іншими людьми – це хвилює зараз не тільки вчителів, а й багатьох інших людей.

      «Уроки для стійкого розвитку» з великим натхненням сприймаються учнями, вчителями та батьками. Діти з нетерпінням чекають кожного наступного заняття, адже вони зрозуміли, що саме від кожного з них, від їхніх стосунків з природою, з іншими людьми залежить майбутнє наступних поколінь, Планети в цілому.

       Перед початком опрацювання курсу майже всі учні вважали, що ні вони, ні члени їх сімей не наносять шкоди навколишньому середовищу. Бо це не вони викидають відходи заводів і фабрик в атмосферу, не вони забруднюють воду, не вони розпалюють багаття в лісі, і на кінець вони не кидають сміття на землю.

      Заповнюючи перший аудит, їхнє обличчя весь час змінювалось: то здивування, то радість, то зніяковіння. Діти зізнавались:

  • ніколи не рахувала кількість викинутих пластикових пляшок, поліетиленових пакетів;
  • ніколи не замислювався, куди дівається сміття і т.д.

   У кінці першого заняття учні переконались, що життя Планети, її чистота та збереження ресурсів залежить не від людства в цілому, а від кожного з них. У процесі роботи над темами у дітей формується почуття особистої відповідальності за наше майбутнє під гаслом: «Задовольняючи свої потреби я не буду шкодити собі, тим, хто живе поруч і нашим предкам, таким чином зроблю Планету щасливою».

Переглядів: 287 | Додав: holdashivkashkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz