Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 01.05.2024, 14:49

Сайт Голдашівської загальноосвітньої школи

Меню сайту
Міні-чат
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 7 » Екскурсія до Львова
23:29
Екскурсія до Львова
Чудової травневої пори учні та вчителі нашої школи побували з екскурсією у Львові.  Це місто вразило нас своєю красою і величчю. Подорож була недовгою, але запам’ятається на все життя.
Подорожували ми до Львова автобусом та потягом. Ще на залізничній станції ми відчули що наша екскурсія буде дуже казковою, адже такої красивої станції ми не бачили ще ніде. Залізнична станція міста Львова історично вважається першою на території України, її краса зачаровує і повертає в давнину, адже там про сучасність нагадує тільки плазмові панелі з анонсами і електронний розклад руху потягів.
Прибувши рано-вранці нас відразу розмістили в дитячому центрі туризму та спорту міста Львова де ми проживали на період екскурсії.
Першого дня ми побували на екскурсії по місту. Будь-яка екскурсія починається з огляду найстаровинніших пам’яток, і тому нас очікувала насичена та цікава екскурсія адже таких старовинних пам’яток у Львові дуже багато. Ми відвідали багато храмів, таких як церква Преображення Господа Нашого Ісуса Христа, каплицю Боїмів, Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, церква Пресвятої Євхаристії, церква Різдва Пресвятої Богородиці, та ін.. В церкві Різдва Пресвятої Богородиці 2001 року відбулася зустріч Папи Римського Івана Павла ІІ з молоддю, яка зібрала близько пів мільйона людей. З того часу площу біля храму Різдва Пресвятої Богородиці назвали іменем Івана Павла ІІ. І ми відвідали в цій церкві декілька служб. Також наша екскурсія проходила біля Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької, театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Проходячи маленькими вуличками Львова ми були вражені кількістю кав’ярень, недарма кажуть що місто Львів – кавова столиця України. Тільки тут можна почути шум кавоварок, відчути терпкуватий аромат щойно перемелених зерен кави.
Наступним пунктом призначення був неймовірно красивий Шевченківський гай. Ніколи у житті ми не бачили таких чудових старовинних будинків. Шевченківський гай — Музей народної архітектури і побуту. Цей гай дуже великий, його територія охоплює близько 60 га., які поділені на шість етнографічних зон: Гуцульщина, Лемківщина, Бойківщина, Буковина, Поділля і Волино-Поділля, а також тут дбайливо відтворена рослинність Карпат. Найціннішою пам'яткою тут є світовий шедевр дерев'яної архітектури церква з с. Кривки (Турківський р-н, Карпати). Ця бойківська церква була побудована ще в 1763 р. Дивлячись на неї здалека створюється враження, ніби її маківки, немов стрункі ялини, зростають з-під землі. Ми побачили у цьому музеї школу, кузню, повітряні і водяні млини, лісопилку, сукновальню і олійню. Дані споруди надзвичайно красиві, старовинні, вони вісі побудовані з дерева, найстаріший будинок який ми побачили був побудований ще в 1749 році.
Усі разом ми відвідали невеличкий ринок де придбали сувеніри на пам’ять, і тепер, дивлячись на них, завжди будемо згадувати ті незабутні дні, що ми провели у Львові, адже він належить до числа тих міст, побувавши в яких один раз, не забудеш ніколи – і полюбиш уже назавжди. Так трапилося і з нами, ми полюбили це місто і при першій нагоді будемо їхати туди, щоб насолодитися його красою та величчю
Мельник Марина Григорівна -  педагог школи.

 
Переглядів: 510 | Додав: holdashivkashkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz